top of page
Poza scriitoruluiEsentaNaturii

Ce inseamna KidSafe® atunci cand ne referim la Uleiuri esentiale?

Actualizată în: 18 ian. 2021


In anul 2012, Plant Therapy a lansat KidSafe®. prima gama de uleiuri esentiale si sinergii destinate copiilor, din dorinta de a ajuta parintii sa aleagă uleiurile esențiale pe care le-ar putea folosi cu încredere pentru copiii lor. Totusi, acesta nu a fost singurul obiectiv al Plant Therapy. Sa aruncăm o privire la ceea ce înseamnă cu adevărat KidSafe.

KidSafe ... numele lui spune totul. Cumparand un amestec de uleiuri esențiale sau un ulei esential cu logo-ul KidSafe, puteți avea încredere ca acestea sunt absolut sigure de utilizat pentru copiii dumneavoastra.



Cand Plant Therapy a facut echipa cu Robert Tisserand pentru a formula o linie de uleiuri esențiale destinata copiilor, au avut ca principal scop ca toti cei ce aleg un ulei sau un amestec etichetat KidSafe sa aiba siguranta ca acel produs este cu adevărat "KID SAFE",SIGUR PENTRU COPII (când este diluat corespunzator). Robert Tisserand este cunoscut la nivel internațional pentru munca sa în aromoterapie si, in special in ceea ce priveste siguranța utilizarii uleiurilor esentiale.

Inarmati cu o selectie de uleiuri individuale KidSafe, Robert Tisserand și echipa expertilor Plant Therapy si-au propus sa creeze o linie de blenduri eficiente și sigure. Pentru orice amestec de uleiuri esentiale Plant Therapy, s-a avut in vedere o lista stricta de criterii pe care trebuie sa le îndeplineasca:


✔️ Amestecurile trebuie sa functioneze,

✔️ Amestecurile trebuie sa fie sigure,

✔️Amestecurile trebuie sa miroasă atragator ,

✔️Amestecurile trebuie sa fie accesibile,

✔️Si, cel mai important, orice amestec KidSafe trebuie sa fie absolut sigur pentru copii!



Unii oameni au impresia ca produsele KidSafe sunt amestecuri de uleiuri esentiale diluate. Ei bine, nu este asa!

Amestecurile KidSafe sunt compuse din uleiuri esențiale 100% pure, considerate adecvate pentru utilizare de catre copiii mici. Desi in portofoliul Plant Therapy existe si multe amestecuri pre-diluate, acestea sunt clar marcate și gata de utilizare atunci când ajung la tine acasă. Cu toate acestea, diluarea nu este singurul aspect de luat în considerare.


Trebuie avut in vedere ca exista anumite uleiuri de evitat la copii, cum ar fi:


➤ Mesteacan și Wintergreen, din cauza riscului dezvoltarii Sindromului Reye. Cei care iau aspirină sau alte medicamente anticoagulante ar trebui sa evite utilizarea Wintergreen. Nu utilizați deloc în timpul febrei cauzate de viroze sau la scurt timp după aceasta. Aromoterapeutii Plant Therapy recomanda o diluție maximă de 2,4% pentru aplicații topice. Evitați complet uleiul Wintergreen până la varsta de 12 ani. Nu utilizați dacă sunteți insarcinata sau alaptați.

➤ De asemenea, trebuie evitate uleiurile cu conținut ridicat de mentol sau 1,8-cineol (cum ar fi menta sau rozmarinul), deoarece acestea pot cauza probleme de respirație la copiii mici. Deși au o incidenta scazuta, aceste simptome pot aparea și trebuie luate în serios atunci cand alegeți uleiuri esențiale. Vestea buna este că există atât de multe uleiuri care acoperă unele dintre aceleași proprietăți terapeutice, încât uleiurile adecvate varstei sunt ușor de gasit!

➤ Copiii cu varsta mai mica de doi ani au cele mai multe restricții de utilizare. Odata ce un copil a împlinit varsta de 10 ani, cu excepția cazului în care a prezentat o sensibilitate sau o alta reacție, aproape toate uleiurile sunt sigure pentru utilizare.


Pentru o identificare si mai usoara, fiecare ulei esential sau blend sigur de utilizat de catre cei mici poarta stampila “KidSafe when diluted”.



Puteti cumpara astfel cu incredere, stiind ca va luati toate masurile sa ii protejați si sa ii ingrijiti pe cei pe care ii iubiti!


In cele din urma, pentru a clarifica orice confuzie cu privire standardele stricte ale Plant Therapy de a catalog un ulei esential sau un blend ca fiind KidSafe, trebuie ca retinem :


● Dacă există orice dubiu privind siguranta utilizarii la copii al unui ulei, pur și simplu acesta nu va face parte din gama KidSafe. Asta nu înseamnă că uleiul nu este sigur, ci pur și simplu nu poate fi cel mai sigur!


● Acestea NU sunt doar versiuni diluate ale blendurilor „pentru adulți”. Amestecurile KidSafe sunt special formulate pentru a conține uleiuri esențiale usoare, dar eficiente pentru copii. A fost indepartat riscul de a alege un ulei gresit pentru utilizarea la copii.


● Toate uleiurile unice sau blendurile KidSafe sunt 100% pure, fara alte adaosuri sau diluții. Sunt de cea mai inalta calitate și sunt ideale pentru utilizare în aromoterapie.


● Un alt beneficiu minunat este acela că persoanele în varstă sau bolnavii pot folosi si ele aceste uleuri. Sunt blande și nu prezinta riscuri sau precauții asociate cu alte uleiuri esentiale.


● „Siguranta” face ca aceste produse KidSafe sa fie o alegere excelenta pentru incepatori.

Viziteaza portofoliul de uleiuri esentiale pentru copii KidSafe de pe site-ul nostru AICI.


Referinte:




Comments


bottom of page